Geschiedenis

GESCHIEDENIS

Het bedrijf is in 1963 door Joop de Groot gestart als tomaten- en komkommerkwekerij. Begin jaren 70 is zijn zoon Jan voor zichzelf begonnen in een kwekerij naast die van zijn vader. Toen Joop stopte, zijn de twee kwekerijen één bedrijf geworden.

Vanaf eind jaren 70 is er langzaam overgegaan op de teelt van potplanten, waarvan de kerststerren de eerste teelt was. Vanaf 1986 is de kwekerij helemaal overgegaan op potplanten. In 1990 heeft er een verbouwing plaatsgevonden en is de kwekerij uitgebreid tot 1,5 hectare., waardoor het bedrijf een totale oppervlakte besloeg van circa 4 hectare.

In 2004 is het bedrijf in oppervlakte bijna verdubbeld door naast het bestaande bedrijf een nieuwe locatie te bouwen. Het verschil is nu nog te zien in de graad van automatisering in de verschillende locaties.

In 2015 is het bedrijf uitgebreid door een overname van van de gebroeders Houtepen in Prinsenbeek en in 2017 startte de locatie in Oosteind. Hiermee komt de totale oppervlakte van het bedrijf op 13,4 hectare.

Meer weten over ons? Neem dan contact op